Alla inlägg den 26 juli 2008

Av Jessica - 26 juli 2008 21:21

Så var vi tillbaka på sjukhuset igen! Åter igen i ett rum med utsikt över en av sjukhusets pittoreska bakgårdar, nästa gång hoppas jag att vi blir uppgraderade till ett rum på andra sidan korridoren där man kan njuta av utsikten över helikopterplattan.

Från början - natten var hemsk, trots att vi nu hade tillgång till morfin så verkade medicinen inte längre än ca 2 timmar i taget vilket resulterade i att Oppli vaknade varannan timme och kraxade och grät över att han hade ont. Vi hade ändå en tid på sjukhuset för kontroll kl 09.00 idag och vi såg fram emot att få lite mer hjälp med Opplis besvär. 
Han blev då åter igen inlagd av flera orsaker, han har sådana stora besvär med blåsor i munnen, halsont samt så är han hård i magen. Han har lite feber, är ganska medtagen samt så visade blodproverna att antalet vita blodkroppar är mycket lågt just nu vilket innebär att han inte har så stort immunförsvar kvar. Då jag satt i bilen på väg hem för att hämta lite övernattningsprylar slog det mig att vi borde ha en akutväska färdigpackad för just sådana situationer så att man slipper åka hem och packa ihop en varje gång man får beskedet att vi måste bli kvar över natten. Detta lär ju vara långt ifrån sista gången det händer.... Och nu blev vi dessutom förvarnade att vi nog får räkna med minst 2 nätter kvar på sjukhuset.

Nu har Oppli så ont att han har blivit arg och deprimerad. Hans blick söker sig allt oftare bort från TV:n och fastnar på väggen, han pratar knappt och svarar sällan på tilltal. Dock var han villig att följa med på en kort promenad till stora entrén, jag tror att han har korta stunder som känns någorlunda OK då morfinet verkar som bäst. 
Pappa lyckades övertala honom till att borsta tänderna mycket försiktigt. Trots att han har ont är det fortfarande mycket viktigt att tänderna sköts, minsta lilla bakterie i munhålan och han får en infektion. Han gick även med på att pappa fick stryka på en smärtlindrande gelé och när detta gjordes syntes det att han bl a har en stor blåsa under hela tungan, att tungan är alldeles knottrig och att det flagnar i  munnen. Det är inte lätt för Oppli nu och tyvärr vill man inte sätta in morfin via droppställningen då detta skulle förvärra hans magproblem. Morfin som tillförs på detta sätt är tydligen mycket effektivare och vi hoppas nu att magen kommer igång på honom så snart som möjligt!

En deprimerande dag, som förälder skulle man kunna göra vad som helst för att ta på sig den smärta som barnet känner. Det är svårt att acceptera att detta inte är möjligt och det finns ingenting i mitt liv som har kunnat förebereda mig på smärtan i detta ögonblick.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards