Alla inlägg den 12 juli 2008

Av Jessica - 12 juli 2008 23:25

En mycket förväntansfull Oppli tog emot det första besöket hittills och var på riktigt gott humör när mormor, Micha och Jessan dök upp. Med sig hade de en hel hög med presenter, allt från godsaker till leksaker och tidningar. Jessan hade hittat en cool bandana som han kan ha på sig om han vill när håret börjar ramla av. Det kommer förmodligen att börja hända om ca 10-14 dagar men vi fick veta att det inte alls är säkert att han tappar allt hår, det kan hända att det bara sker fläckvist. Vi har velat fram och tillbaka om vi ska klippa det innan då det är ganska långt nu eller bara låta det vara, men då det kan vara lättare att ta hand om långa hårstrån som ramlar av än korta stickiga strån så låter vi det förmodligen vara fram tills dess. Vi har investerat i några hårspännen samt ett diadem som kan hjälpa till att hålla undan luggen ur pannan istället. Vi inledde besöket med att ta en fika på balkongen och till Opplis stora förtjusning lyfte ambulanshelikoptern från taket bredvid mitt under tiden. Snacka om välplanerat att ha utsikt över helikopterplattan från en av barnsjukhusets balkonger :o)

Tyvärr fick vi ingen "ledig" dag idag utan mitt i besöket var vi tvungna att åka med Oppli till röntgen då läkaren ville säkerställa att det inte fanns någon vätska kvar i lungorna. För att underlätta hanterandet av katetern samt även för att Oppli gillar klänningar och kjolar fick han idag ha på sig favoritkjolen, en aprikosfärgad klockad kjol som han har fått av en jobbarkompis till mig. Till det en blårutig skjorta med avklippta ärmar, ni kan säkert föreställa er succén han gjorde på avdelningen... Lite problem hade man dock på röntgenavdelningen då man tenderade att kalla honom för "hon" trots att de visste att han hette Oliver, något förvirrat ;o)

Då inte röntgen hör till Opplis favoritsysslor och han dessutom var lite upprörd över att behöva skiljas från sitt besök så fick han tröst av mormor som kom upp med en påse lösgodis när vi väl var tillbaka på rummet. Trött som bara den efter en spännande dag somnade han gott.... Tack mormor, Micha och Jessan!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards