Alla inlägg den 9 juli 2008

Av Jessica - 9 juli 2008 19:17

Idag har vi varit på besök hos "sovdoktorn". Detta för att ta prover på tumören, en s k biopsi. Man har redan med hjälp av röntgen och ultraljud konstaterat att det finns ett antal stora tumörer spridda i buken varav den största är ca 11 cm i diameter. Inte konstigt att lilla killen har en stor mage, tack och lov verkar han dock inte bekymras av det. Han håller fortfarande fast vid sin teori om att han har svalt en fotboll som vi har blåst upp via naveln vilket han berättar för alla som undrar ;) Uppvaknandet gick bra, det kändes lite läskigt att han blev ganska rödflammig i ansiktet och vit runt mun, näsa och öron men vi fick förklaringen att det var ganska vanligt. Dessutom är han en kille som normalt inte gillar att ligga under täcke, så dubbla täcken var nog lite för mycket för honom.

Han har lite svårt att acceptera de nålar som sitter i armvecken och tycker att det är riktigt obehagligt att ta blodprover därigenom. Läkaren har nu förklarat för oss att de kan tas bort och att detta görs redan imorgon. Han behöver komma till sovdoktorn igen då han istället ska få en s k port samt lämna benmärgsprover. Porten kommer att placeras under huden ungefär mellan högra bröstvårta och armhålan och kommer att vara inkörsporten för det mesta av medicineringen samt blodproverna.
Det han heller inte gillar är att kissa i en flaska för att läkaren vill samla all urin under en 12 timmars period. Jag undrar just om det kan vara så att någon av tumörerna trycker på så att det är obehagligt att kissa. Han verkar inte ha ont men det tar bra lång stund att övertala honom till att lämna sitt bidrag.

Gissa om han njuter av att bli ompysslad...glass, saft, filmer, leksaker och alla fina tjejer som är så måna om att han ska ha det bra. Det finns TV och playstation på rummet och en liten röd knapp som man kan trycka på så fort man kommer på att man behöver något ;o)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards