Alla inlägg den 17 juli 2008

Av Jessica - 17 juli 2008 21:26

Härligt att få vakna i sin egen säng, bara inte kl 04.00 av en galen tupp....har varit så oerhört trött hela dagen och ser fram emot att få sova i lugn och ro. Jag frågade Oppli imorse om han såg fram emot att få komma till sjukhuset igen och han verkade helt uppriktig när han svarade att han längtade efter fiskarna och tjejerna på avdelningen.

Dagen på sjukhuset inleddes med en lungröntgen för att se om det fortfarande finns vätska i lungorna. Den cytostatika som han börjar med idag lägger sig i kroppsvätskorna och om det finns vätska i lungorna stannar cytostatikan kvar i kroppen för länge. Läkarna bestämde att han skulle få ganska rejält med medicin mot illamående för att han inte skulle bli avskräckt så här i början av behandlingen och det har fungerat väl under dagen. Han äter fortfarande som en häst vilket är härligt att se. Förr eller senare mår han illa samt får ont i munnen och det kommer att bli svårt att få honom att äta tillräckligt mycket. Av den anledningen har man bestämt att sätta in en sond för att både underlätta medicineringen som han ska ta via munnen samt kunna ge honom extra näring med hjälp av den om han inte får i sig tillräckligt på egen hand. Då man ändå har tänkt att söva ner honom imorgon för att ge honom en injektion av cytostatika i vätskan runt ryggrad och hjärna så passar man på att sätta in även sonden. Han har idag lekt med en docka som har sond för att försöka förstå vad som kommer att hända imorgon och han verkar än så länge ha förstått och även accepterat detta. Få se vad han säger imorgon. Dockan har han förresten gett namnet Bruce Lee :o)

Personalen har nog aldrig sett honom så uppåt och babblig som idag, han har gått runt på avdelningen, pratat med andra barn och spelat datorspel ute i dagrummet. Samt fått besök av clownerna Doktor Jetski och Syster Conchita som har fått honom att tro att han har magiska krafter och kan trolla. Han skrattade gott åt att doktorn försökte slå en kullerbytta i vår lilla garderob och att syster ville prova mammas kläder som hängde där, hmm....

Då han får så mycket vätska via droppet och nu har blivit av med katetern så övertalade vi honom att sätta på sig en blöja inför natten. Men det tog emot för en så stor kille, han har ju varit så stolt över att han numera klarar sig utan.

Nu är det sannerligen läggdags och jag ska snart fälla upp min lilla tältsäng och krypa ner mellan lakanen med vetskapen om att tuppen är lååångt borta inatt :o)

Dagens Oppli-kommentar: "Jag är kär i Frida!"

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards