Alla inlägg den 14 juli 2008

Av Jessica - 14 juli 2008 00:26

Alla på avdelningen är bekanta med Matilda, den grå schnauzern som håller Oppli sällskap i sängen. Till en början fanns bara hunden Sara Matilda som har funnits med sedan Oppli föddes, men då Oppli fick en till hund av en dagiskompis för några dagar sedan beslöt han att den ska heta Matilda och den gamla hunden Sara. Bättre än att båda heter Sara Matilda som var hans första förslag... En rolig anekdot är att en annan dagiskompis till honom har får hemma och hennes mamma berättade att ett av de nya lammen hade fått namnet Sara Matilda, kan ju bara gissa vem som har gett lilltjejen den idén ;o) Förresten hör det till historien att även Opplis katt hemma heter Matilda... Hursomhelst så fick avdelningen träffa den riktiga Matilda idag då hon och hennes mamma kom på besök. Det är underbart att se hur barn egentligen inte blir illa berörda över allt de får se på sjukhus som en del vuxna kan bli. De tar in alla detaljer och är ofta rakt på sak med frågor och funderingar. Matilda inspekterade storögt och fascinerad Opplis rum, droppställningen mm och bombarderade sedan mamma med frågor senare på kvällen. Oppli fick bl a ett gosigt kramdjur som gick att hänga på droppställningen för att piffa till den lite, och mamma och pappa fick en matlåda till kvällen. Underbar service!

På förmiddagen fick Oppli sin första dos med cytostatika, en ganska snäll dos som upprepas imorgon. Inga biverkningar ska komma ännu förutom en del illamående, men självklart finns det medicin även för att avhjälpa det och ännu har vi inte märkt någon skillnad i apetiten förutom att kvällsmålet inte gick ner alls men det beror nog mer på att två bullar slank ner strax innan middagen serverades.....

Idag kikade en av sköterskorna in på rummet med ett stort paket i famnen, ojojoj det börjar nästan kännas som julafton med alla paket.... Och Oliver blev jätteglad över att tjejerna på mammas jobb hade skickat ett så fint ritbord med allt vad tänkas kan i. Han tycker så mycket om tjejerna att han föredrar att följa med mamma till jobbet före truckarna på pappas jobb, han sa till mig för bara några veckor sedan "Mamma, jag älskar Jeanette!"

Jag passade på att ta en promenad till centrum för att bl a spana in utbudet på myrorna. Till Oppli hittade jag en liten söt ryggsäck, ett till par blå sidenboxershorts samt en grön västklänning med prästkragar och orange kantband. Och tänka sig att han blev jätteglad för den! När jag passerade en blomsteraffär kom jag att tänka på att han tycker om blommor och köpte med mig en liten bukett med lila/rosa blommor.

Tack Ulrika, Johan och Matilda för all tid ni lägger ner och tack till alla som skänker oss omtanke!!!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards