Alla inlägg den 21 juli 2008

Av Jessica - 21 juli 2008 20:45

Vid frukosten idag så hälsade några tjejer på oss och berättade att det finns en "skaparverkstad" i ett av lekrummen mellan 10-12 idag där både patienter, anhöriga samt personal var välkomna att delta.
Dock slocknade lilla killen ganska snart efter frukost men strax efter elva gick han och pappa iväg för att pyssla lite. Och denna aktivitet satte prägel på resten av dagen....efter kl 12 kom en av tjejerna in med en bricka med färger o dyl. som de hade plockat ihop för att Oppli skulle kunna fortsätta pyssla. Gissa om jag blev förvånad över att det pysslades nästan hela dagen! Det var så att till och med mamma blev kreativ, jag fick till ett akvarium med vattenfärger samt en tavla med lerfigurer. Det var länge sen man tog sig tid till det :o) Opplis engegemang kan nog skyllas helt och hållet på Frida som till större delen av dagen fick ställa upp som lektant och som tack för det fick ett gosedjur uppkallat efter sig.

Idag märktes det tydligt hur cytostatikan tröttar ut honom, han höll igång max 2-3 timmar för att sedan ta sig en tupplur mellan varven. Dock tror jag att sovstunderna medverkade till att humöret var stabilare för när han väl var vaken var han babblig, glad och skojade med allt och alla.
Det var en underlig känsla att sitta och titta på programmet "Sjukhuset" idag och inse att man sitter i samma lokaler, Oppli blev glad samt lite förvånad över att på TV se clownerna samt avdelningen vi är på.

Nu ser vi fram emot morgondagen då vi äntligen får komma hem efter 2 veckor på sjukhuset! Dock blir det lite senare än vi först hade hoppats på då Oppli behöver vätskas upp rejält efter den sista dosen cytostatika som han kommer att få kl 4 inatt. Men hemfärd blir det och som vi längtar.....

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards