Alla inlägg den 11 juli 2008

Av Jessica - 11 juli 2008 21:39

Imorse hade vi vår första gemensamma frukost och den passade vi på att njuta av i lekrummet för att slippa sovrummet en stund. De tidigare morgnarna har ju Oppli behövt vara fastande inför besöket hos sovdoktorn och frukosten har då bestått av en piggelin. Igår frågade han storögt om det var lördag eftersom han fick glass till frukost (och inte bara till frukost...) och vi upplyste honom om att när man ligger på sjukhus kan det vara lördag varje dag om man så vill.

Men lyckan var kortvarig då läkaren kom rusande och stoppade ytterligare matintag, det var dags för sovdoktorn, igen.... Denna gång för att föra in ett dränage i ena lungan då röntgenbilder visade att det fanns lite för mycket vätska där. Inte kul att få höra då Oppli redan besvärades med en slang från porten samt en från katetern och nu dessutom skulle ha en slang med tillhörande påse från lungan. Men men, han hade hunnit få i sig lite frukost och verkade helnöjd med det, vad är en piggelin mot lite riktig frukost :o)
Fyra timmar senare går korteget ner till operation, denna gång bestånde av Oppli, mamma och pappa samt tre sköterskor. Väl inne i hissen, innan alla har hunnit kliva på är oron stor hos Oppli att inte alla skulle få plats. Och det var inte mamma eller pappa han oroade sig för, oh nej, de kunde gott ta trapporna. Med darrande röst frågar han efter Frida och vänder och vrider på sig för att se så att hon är med. Killen gillar Frida.....

Allt gick bra men bäst av allt var att man inte behövde sätta in ett dränage, tydligen fanns det inte så pass mycket vätska kvar i lungan att det behövdes. Däremot passade man på att ta prov på den vätska som fanns samt gav en injektion cytostatika i vätskan som omger ryggraden samt hjärnan. Detta för att det systemet är helt avskilt från resten av kroppen och de flesta mediciner han får via porten når inte den delen av kroppen. Självklart tog man även prover på den vätskan för att kontrollera förekomsten av elaka celler där.

Denna gång sov han inte lika länge och på kvällen kunde vi ge honom det glädjande beskedet att han kunde se fram emot sitt första besök under morgondagen, mormor, morbror Micha samt Jessan skulle komma och hälsa på. Glädjen var stor och det blev inte sämre av att det serverades hamburgare till middag, mumsfilibaba säger Oppli...

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards