Alla inlägg den 27 september 2008

Av Jessica - 27 september 2008 12:38

Hemfärd! Pappa fick vara på plats tidigt så att vi snabbt kunde ge oss härifrån när tillfälle gavs. När han kom under tidig förmiddag satte den stora väntan igång, och timmarna gick.... Till slut upplyste oss en vänlig sjuksköterska om att droppet behövde gå ända till kl 17.45 ikväll *suck*

När läkaren gick sin rond efter lunch frågade jag honom om allt var klart så att vi verkligen kunde få åka hem den utlovade tiden eller om Oppli kanske behövde få blod, ta mer prover eller nåt. Nej då, att blodvärdet sjunker brukar inte ske förrän några dagar efter hemgång menade han.
Framåt kvällen visade det sig att Opplis blodvärden hade varit så låga under morgonens provtagning att han behövde få en påse blod innan vi åkte hem. Om läkaren hade gjort som sköterskan och tittat på provsvaren hade vi kunnat ombesörja blodgivningen redan under eftermiddagen och varit hemma hyfsat tidigt. Som det nu blev kom vi hem strax efter 22.00, trötta men trots omständigheterna lyckliga över att få vara hemma.

Oppli började redan på morgonen klaga över ont i munnen och längre in på dagen såg man att han hade svårt att svälja, det gjorde ont att gäspa till och med, stackarn. Han har dock ätit ok under dagen och vi misstänker att de värsta smärtorna inte kommer förrän blåsorna spricker och det uppstår öppna sår. För ovanlighetens skull var jag pessimist idag och kunde inte bli kvitt känslan att vi skulle vara tillbaka igen inom något dygn eller två.

Vilken överaskning vi fick idag när Lovisa och Oskars pappa dök upp på avdelningen med en påse läckerheter till lunch. Familjen hade vägarna förbi och tyckte synd om oss som fick stå ut med sjukhusmaten. Ögonblicket kom så lämpligt precis när Björn var på väg att gå och värma våra tråkiga frysrätter som har legat i frysen en längre tid, stunden hade kommit då vi var så desperata att kasta oss över även dessa... Tack för den härliga lunchen, den var utsökt och välbehövd! Vi hoppas på att snart kunna bjuda igen med en lunch hemma hos oss!!!

Innan Bingolotto började satt vi och filosoferade över vart vi ville åka när Oppli väl var frisk. När mamma och pappa drömde om Thailand hade Oppli kommit på att han nog inte behövde åka så långt, han vill hellre bada i badhuset än på någon finkornig, långgrund strand på en tropisk ö. Hmmm... När jag påpekade att han inte skulle få se några roliga djur på badhuset grubblade han en stund och kom på den brilljanta idén att djuren kunde han ju se på målgården.?!?. Aha, killen menar Kolmården :o)
Jaha, då får det väl bli så, med tanke på att han förmodligen kommer att behöva ta om många av de vaccinationer som han redan har fått förutom de vaccinationer som krävs för en utlandsresa så kommer det att dröja länge innan vi landar på en exotisk ö, så det får bli badhuset och målgården fram tills dess.

Anledningen till att vi såg fram emot Bingolotto denna kväll var förstås Sanna Nielsen. Oppli njöt av framträdandet och vi försökte utröna om det möjligtvist var Opplis armband som hon hade på sig, hmm, mycket möjligt men i ärlighetens namn gick det inte att säga med säkerhet så vi låtsas att det var det....behöver något upplyftande.... Oppli konstaterade att låten hon sjöng fanns med på hans skiva, vilken slump  ;o)




Oppli med sin nya Hannah Montana gitarr som han fick i present ikväll för att han har varit så duktig under veckan!!

Ovido - Quiz & Flashcards