Alla inlägg den 29 augusti 2008

Av Jessica - 29 augusti 2008 19:19

Kl 10.30 var vi tillbaka på sjukhuset för att få en ny sond. Oppli har fortfarande ont i magen men utan feber och hyfsat pigg, men för att slippa oroa sig för att han inte får i sig tillräckligt med vätska och mat så vill vi att han får en ny sond omgående hellre än att behöva åka in akut under helgen.

Det första vi fick se när vi kom till avdelningen var att skaparverkstan var på plats och Oppli, som normalt inte gillar att pyssla, kastade sig över färgerna och glittret för att skapa två mästerverk :o)

En stund senare fick han lite lugnande medicin och förbereddes för att få en ny sond. Det tog en stund innan medicinen verkade och han passade på att gå runt och bjuda personalen på jordgubbstuggummi under tiden, för att bli alltmer lullig och rund under fötterna ;o)
Allt gick bra med sonden men besöket tog så himla lång tid....läkaren ville även titta på honom då han fortfarande har magknip. Hon förklarade att det var mycket troligt att han har en infektion i kroppen vilket gör att körtlarna i tarmen sväller och kan göra ont då avföring passerar. Vi fick åka hem men hon ville se honom igen imorgon förmiddag just för att han har sådana besvär med magen. Kl 15.00 var vi hemma igen!

Under eftermiddagen och kvällen försökte vi ge honom välling, sondmat och vatten i sonden, lite i taget men ofta. Men det gick inte bra alls....antingen kräktes han upp det han fick i sig på direkten eller så fick han magknip, även av vattnet :o(  Efter samtal med avdelningen bestämde vi att sluta försöka ge honom någonting utan istället ta upp det med läkaren under morgondagens besök.
Morgondagens besök ja...nja, jag ska inte klaga, vi får ju sova hemma vilket är vi är så oerhört tacksamma för!!

Ovido - Quiz & Flashcards