Alla inlägg den 17 augusti 2008

Av Jessica - 17 augusti 2008 10:58

Söndagen har varit jobbig, det är anledningen till varför bloggen är så försenad. Vi hade en sovmorgon och förmiddagen gick hyfsat bra. Oppli har återigen fått smak på stora kiosken och denna gång handlar han på sig klubbor som han sparar i en påse till senare. Det är bara det att han endast är intresserad av jordgubbsklubborna i lösgodisdisken och efter några vändor till kiosken där han har plockat ut alla röda klubbor är de nu slut. En av sjuksköterskorna kom på idén att vi kunde plocka bort honom från droppet en kort stund för att ta oss en promenad till närmsta affär. Sagt och gjort, en promenad i duggregn är bättre än inget alls... Tyvärr fanns det inga klubbor i affären men tack och lov nöjde sig Oppli med att inhandla vanligt lösgodis. Detta innebar att han återigen har hänfallit till sin gamla favoritsyssla att klippa sönder godiset med nagelsaxen.

Efter lunch bestämde vi oss för att även idag ge honom lite lugnande för att kunna göra en noggrann munvård. Denna gång var det min tur att göra det och Björn fick vänta tillsammans med Jessan i föräldrarummet. Av någon anledning slog försöket slint, Oppli fick någon sorts snedtändning av den lugnande medicinen och blev hysterisk när jag började peta honom i munnen. Han grät, skrek, slog och sparkade vilt omkring sig. Han försökte ta sig ur sängen för att gå till pappa men kom inte så långt då kroppen inte svarade på hans försök och varje ansats av mig att försöka hålla i honom och lugna honom gjorde honom bara än mer hysterisk. Till slut fick jag kalla på sköterskan som fick hämta Björn för avlösning. Jag bröt samman och låste in mig på toaletten, stackars Björn lämnades ensam att ta hand om två hysteriska familjemedlemmar.

Lugnet efter stormen, Björn och Jessan åkte hem för att Björn ska repa under kvällen och jag var ensam med Oppli. Efter ett tag gick det betydligt bättre och Oppli verkade inte ha lika ont längre så morfindroppet kopplades loss för att ersättas med morfin i sonden. Tanken är att slippa morfindroppet helt så att vi kan börja planera för en hemfärd.
Klockan åtta på kvällen fick han ett ryck och vill ut och cykla i korridoren samt leka i dagrummet. Det var länge sen..... Personalen verkade något förvånade över att se den annars så trötte Oppli cykla runt i korridoren och vara trevlig mot alla han mötte. :o)
Tyvärr visade det sig att morfindroppet behövdes inför natten då Oppli fick mer ont när han väl hade bäddats ner. För att natten inte ska bli alltför tung för honom satte man tillbaka droppet och gav honom en liten bonusdos för att han ska kunna somna lättare. Vilken dag!

Ovido - Quiz & Flashcards